Gebruik je kop – Helm op!

Overgenomen van Bicycling.com | Geschreven door Thomas Zijlma | 02/08/2019

Nog steeds zie je mensen – met name mannen – zonder helm. Foei! Wij zijn daar tegen en vinden het dom.

Draag een helm

Daarom roept Bicycling Magazine je op om een foto van je gebarsten helm met hen te delen en daarbij te vertellen wat er gebeurd is. Misschien heeft jouw helm wel je leven gered? De meest bijzondere verhalen worden geplaatst in het volgende Bicycling magazine.

Het voelt als totaal onzinnig om je een reden te geven een helm te dragen. Er is namelijk geen fatsoenlijke reden te bedenken om het níet te doen. Maar toch zien we té vaak nog mensen zonder… Dus voor de zekerheid:

  1. Je wordt nooit meer begroet door andere fietsers. Iedereen die wél een helm voert een stil protest uit voor niet-helmdragers te negeren. (En terecht.)
  2. Een bandana of ander zweet absorberend item op je hoofd – in plaats van een helm – is lelijk én ongesoigneerd.
  3. Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met helm 60% minder kans op ernstig, en 70% minder kans hebben op dodelijk hoofd-/hersenletsel, dan fietsers zonder helm.
  4. Oudere mensen hebben minder goede ogen en een minder goed reactievermogen. Zij zouden dus juist eerder een helm moeten dragen.
  5. Je kan niet meefietsen in een groep omdat niemand zin heeft in iemand zonder helm. Schedelsplinters tussen het asfalt wegpeuteren is niemands hobby
  6. Mensen die ooit een valpartij van iemand zonder helm hebben meegemaakt zijn getraumatiseerd voor het leven. Dat wil je niet op je geweten hebben
  7. Kom niet aan met onzin over ‘ik kijk altijd heel goed uit’ en ‘ik fiets altijd rustig’ want een ongeluk wordt vaker door iemand anders veroorzaakt, dan door jezelf.

Kortom, er is geen reden om geen helm te dragen. Gebruik je kop – helm op!

Gebruik je geen social media en wil je toch een bijdrage leveren? Mail dan je reactie naar redactie@bicycling.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy