Pumptrack Weekend 24 & 25 Augustus

In het weekend van 24 en 25 augustus staat de WielerExperience Roosendaal helemaal in het teken van de pumptrack. Komen kijken is natuurlijk gratis, maar meedoen is nog veel leuker!!!

24 augustus – Red Bull Pump Track World Championship Qualifier

Zaterdag 24 augustus brengt Red Bull de World Championship kwalificaties naar Roosendaal. Meedoen kan vanaf 16 jaar, registratie kan op de dag zelf nog vanaf 10:00 uur (inschrijving kost € 20,- incl. riders BBQ & Drinks). Komen kijken is uiteraard gratis. Vanaf 13 uur starten de eerste runs, waarna vanaf 15:30 uur de Knock-out finales worden gereden. Ben jij snel genoeg om de kersverse wereldkampioen Twan van Gendt te verslaan? Winnaars verdienen een ticket naar het WK in Bern Zwitserland. Spektakel gegarandeerd!

Let op: deelname is voor 16 jaar en ouder.
Ben je jonger dan 16 jaar en wil je toch ongedwongen ervaren hoe het is om deel te nemen aan een wedstrijd dan is de dag erna het ideale moment! Iedereen vanaf 5 jaar kan dan deelnemen aan het NK Pumptrack.

Op beide dagen is er een mobiele pumptrack aanwezig op het terrein die alle bezoekers gratis kunnen gebruiken. Daarnaast zijn Canyon en Funride het hele weekend aanwezig met testfietsen en support!

Meer info op: https://www.facebook.com/events/847103518986920/


Canyon aanwezig met testfietsen

Onze partner Canyon is zaterdag én zondag aanwezig met 2 grote tenten en een topvloot testfietsen! Altijd al kennis willen maken met het fietsmerk van de pro’s? Je kunt het hele weekend bij Canyon terecht voor al je vragen en testritjes!

www.canyon.com


Funride aanwezig met support en testrides

En natuurlijk mag Bikeshop Funride niet ontbreken! Onze partner van het allereerste uur is ook weer het hele weekend aanwezig met support en testrides.

Funride is ontstaan door de passie voor mountainbiken en dan vooral downhill, want wat is er nou mooier dan de bergen afknallen in een prachtige omgeving? Tegenwoordig kun je in de winkel van Funride terecht voor al je MTB gear, of je nu op een dikke downhill bike of je ultra lichte xc bak van start gaat. Funride is er voor elke biker!

www.funride.nl


25 augustus – Open Nederlands Kampioenschap Pumptrack

Zondag 25 augustus organiseert pumptrack.nl i.s.m. KNWU en WielerExperience Roosendaal – voor het eerst in de geschiedenis van de sport – het Open Nederlands Kampioenschap Pumptrack. Iedereen uit binnen- en buitenland kan meedoen, er zijn verschillende leeftijdsklassen voor bikes én er is een aparte boardklasse voor skate- en longboards. Registratie kan op de dag zelf nog tussen 10 en 12 uur (inschrijving kost € 10,-, je hebt geen KNWU Licentie nodig). Neem jij de allereerste Rood-wit-blauwe kampioenstrui mee naar huis?

Dit jaar kan iedereen vanaf 5 jaar, met een fiets of skateboard zich inschrijven voor het NK Pumptrack. Bij dit evenement gaat het vooral om sportstimulatie, een mooie mix van breedtesport en topsport. In de Elite-klasse strijd BMX wereldkampioen Twan van Gendt om de allereerste nationale trui, terwijl in de jeugdklassen zijn grootste fans meedoen aan het evenement. Bij dit evenement kan de iedereen aan de bak!

Hele families samen in beweging brengen en in aanraking laten komen met de wielersport. Dit zijn de redenen waarom Pumptrack.nl pumptracks ontwerpt, bouwt en evenementen organiseert.

Nog snel inschrijven? mail naar joost@pumptrack.nl o.v.v. je naam en leeftijd.

Meer: Informatie over pumptracks: info@pumptrack.nl

Meer info op: www.facebook.com/events/370805563573311 en www.knwu.nl/nieuws/eerste-editie-nk-pumptrack-in-roosendaal


Klaar voor de Start

Op zondag is Klaar voor de Start ook aanwezig! De fietssport is buitengewoon populair, alleen is de drempel in sommige gevallen te hoog om er als kind aan te beginnen. Want hoe kom je aan de eerste fiets? En waar rijd je je eerste kilometers? Klaar Voor De Start maakt de wielersport toegankelijk voor alle kinderen (7 – 16 jaar) en geeft hen een duwtje in de rug in de vaak lastige beginfase. Op een aansprekende manier wakkert Klaar Voor De Start het wielerenthousiasme bij de jeugd aan in de hoop dat dit resulteert in lidmaatschap bij een vereniging.

www.klaarvoordestart.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy