Dirt Jump Track Geopend!

Vrijdagmiddag 16 april 2021 is de Dirt Jump Track officieel geopend!


09/04/2021: Check hier het item uit de Roosendaalse Bode / Internetbode

05/03/2021: Check hier de video van Zuid West Update met een kort interview met voorzitter Carlo Schepers en initiator Jim van Dijk:

05/03/2021: Check het item van BN/deStem (Premium):


De WielerExperience Roosendaal krijgt een Dirt Jump Track!

Facts & figures
De baan wordt voornamelijk gemaakt uit zand (dirt). Wat de baan uniek maakt, is dat er ook skatepark elementen aan toegevoegd worden. Er komt o.a. een grote wallride, een quarter pipe en twee flinke schansen die gebruikt kunnen worden als trick jumps.

De dirt jump schansen bestaan uit vier grote bulten, die achter elkaar liggen, waardoor je – zonder te trappen – sprongen kan maken. Ook komt er een kleiner dirt jump baantje te liggen, voor de startende springer. Zo is er voor elk niveau een passende oefenbaan. 

Jim van Dijk (Initiator van deze Dirt Jump):
“Met de Dirt Jump baan gaan we het bike park compleet maken voor elke fietsliefhebber. Aangezien BMX en mountainbike freestyle upcoming is (bij de volgende Olympische spelen is het zelfs een officiële olympische sport), vonden we dat de WielerExperience Roosendaal ook zo’n speciale dirt jump/freestyle baan moest hebben. “

Carlo Schepers (Voorzitter Stichting WielerExperience Roosendaal):
“Met de aanleg van de Dirt Jump Track realiseren we ook een belangrijke wens van RSC de Zuidwesthoek. Deze wielervereniging verzorgt haar trainingen voor de jeugd op de WielerExperience op dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast traint op zondagochtend een jeugdselectie van de KNWU. In de wintermaanden doen ze dat op een speciaal aangelegd veldrit parcours.
Met de aanleg van de Dirt Jump Track verzorgen we direct een zandbak voor RSC de Zuidwesthoek, waardoor de veldrijders moeten lopen/fietsen. Daarnaast komt er een verhoging met trappen in het parcours, zodat de veldrijders met hun fiets “in de nek” de hindernis moeten nemen. Ook dit is een uitbreiding op de mogelijkheden op de WielerExperience.”

We houden je op de hoogte van de voortgang!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy