Ontdek de grootste pumptrack ter wereld bij WielerExperience Roosendaal

Ben jij een echte wielersportliefhebber? Dan is WielerExperience Roosendaal de perfecte plek voor jou. Onze unieke wielerbaan biedt de ultieme ervaring voor zowel professionele wielrenners als recreanten.

De pumptrack

Op zoek naar een uitdaging? Probeer dan onze pumptrack bij WielerExperience Roosendaal! Een pumptrack is een speciaal ontworpen baan voor BMX-ers, mountainbikers en andere fietsers waarbij de snelheid wordt opgebouwd door het gebruik van het lichaam in plaats van de pedalen. Onze pumptrack is ontworpen om vaardigheden zoals balans, timing en techniek te verbeteren. De baan is bedekt met verschillende golven, bochten en heuvels die u uitdagen om uw fiets te beheersen zonder de pedalen aan te raken. Het is een geweldige plek om te oefenen en te verbeteren, of gewoon voor een leuke tijd. Kom langs en test jouw vaardigheden op onze pumptrack.

De geschiedenis van de pumptrack

De geschiedenis van de pumptrack gaat terug tot de jaren 70, toen BMX-ers begonnen werden met het oefenen van hun vaardigheden op natuurlijke omgevingen zoals zandvlaktes en heuvels. Dit leidde tot de ontwikkeling van speciaal ontworpen BMX-parcoursen, waaronder de pumptrack. In de jaren 80 en 90 werden pumptracks steeds populairder onder BMX-ers en mountainbikers, en tegenwoordig zijn ze een veel voorkomende voorziening in veel fietsparken, skateparken en recreatiegebieden.

Met de groeiende populariteit van mountainbiken en BMX-sporten, zijn pumptracks steeds meer gewild geworden als een plek voor recreatie en training. Ze zijn een geweldige manier voor fietsers om hun vaardigheden te verbeteren en te oefenen in een veilige en controleerbare omgeving. Bovendien, Pumptracks zijn een geweldige plek voor het organiseren van wedstrijden en evenementen, en het creëren van een gemeenschap van fietsers van verschillende niveaus en disciplines.

WielerExperience Roosendaal biedt een pumptrack voor alle soorten fietsers, of je nu een professionele wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je vaardigheden te verbeteren. Wij nodigen u uit om onze pumptrack te komen ervaren en te zien hoeveel plezier het kan geven.

Icon
Baan

Met een lengte van ruim 3500m2 is dit de grootste pumptrack ter wereld!

Bekijk de baan
Icon
Evenementen

We organiseren regelmatig evenementen op onze pumptrack.

Bekijk de evenementen
Icon
Gratis toegang

De WielerExperience is een openbare voorziening en toegankelijk voor iedereen.

Bekijk de openingstijden
Icon
Strava

Check eenvoudig hoelang een ronde heeft geduurd via onze Strava segmenten.

Bekijk de segmenten

Pumptrack bij WielerExperience Roosendaal: 3.500 m2 plezier

WielerExperience Roosendaal is trots op de nieuwe aanwinst: een pumptrack van 3.500 m2. Een pumptrack is een speciaal ontworpen baan voor BMX-ers, mountainbikers en andere fietsers waarbij de snelheid wordt opgebouwd door het gebruik van het lichaam in plaats van de pedalen. Onze pumptrack is ontworpen om vaardigheden zoals balans, timing en techniek te verbeteren. De baan is bedekt met verschillende golven, bochten en heuvels die uitdagen om uw fiets te beheersen zonder de pedalen aan te raken.

De geschiedenis van de pumptrack gaat terug tot de jaren 70, toen BMX-ers begonnen werden met het oefenen van hun vaardigheden op natuurlijke omgevingen zoals zandvlaktes en heuvels. Dit leidde tot de ontwikkeling van speciaal ontworpen BMX-parcoursen, waaronder de pumptrack. In de jaren 80 en 90 werden pumptracks steeds populairder onder BMX-ers en mountainbikers, en tegenwoordig zijn ze een veel voorkomende voorziening in veel fietsparken, skateparken en recreatiegebieden.

Kom naar onze WielerExperience Roosendaal en ontdek hoeveel plezier onze pumptrack van 3.500 m2 kan geven. Of je nu een professionele wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je vaardigheden te verbeteren, onze pumptrack is de perfecte plek. Hier kun je oefenen, verbeteren en deelnemen aan wedstrijden en evenementen. Hierbij creëer je een gemeenschap van fietsers van verschillende niveaus en disciplines. Wij garanderen dat je een geweldige tijd zult hebben terwijl je je vaardigheden verbetert op onze pumptrack.

Veel gestelde vragen

Kan ik een fiets huren bij de WielerExperience Roosendaal?

Nee, momenteel bieden wij geen fietsverhuur aan.

Zijn er plannen om in de toekomst fietsverhuur aan te bieden?

Op dit moment zijn er geen plannen om fietsverhuur aan te bieden. We hopen in de toekomst wel de mogelijkheid te creëren voor onze gasten om fietsen te huren.

Zijn er vaste dagen waarop er getraind wordt?

Ja, er zijn vaste trainingsdagen op de WielerExperience Roosendaal. Op de dinsdagavond en de donderdagavond wordt er, onder meer door de Kaaimannen, getraind van 18.00 – 20.30 uur. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten.

Mijn zoon/dochter wil hier graag trainingslessen krijgen, is dit mogelijk?

Bij voldoende aanmeldingen zullen er trainingen worden georganiseerd. Stuur een mail  met uw contactgegevens naar wielerexperienceroosendaal@gmail.com, zodat we dit kunnen inventariseren.

Worden er wedstrijden georganiseerd?

Gedurende het jaar en bij voldoende belangstelling zullen er wedstrijden worden georganiseerd. Deze zijn nu nog niet bekend.

Kan ik de WielerExperience of onderdelen afhuren?

Ja, dat kan per onderdeel en per dagdeel. Neem contact op via wielerexperienceroosendaal@gmail.com.

Wat zijn de openingstijden?
  • De WielerExperience is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 22.00 uur.
  • Natuurlijk kan het voorkomen dat er trainingen en evenementen worden georganiseerd, maar dan laten we het weten via de website.

Zien we jou binnenkort op onze pumptrack?

Onze professionele wielerbaan is de perfecte plek voor zowel beginners als gevorderden.