Over Ons

De WielerExperience Roosendaal is gevestigd op het voormalig Red Band Sportpark. Er zijn op dit terrein drie onderdelen aanwezig:

  1. De geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer heeft de vorm van een ‘8’. De kasseienstrook van 200 meter maakt de baan uitdagend.
  2. Een MBT-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.
  3. De pumptrack. De baan is met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden.

Geschiedenis

Eind augustus 2017 is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de WielerExperience Roosendaal. Het voormalige Red Band Sportpark had een nieuwe bestemming nodig. De gemeente Roosendaal schreef daarvoor in 2016 een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen. Het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam hierbij als winnaar uit de bus.

‘De Kaaimannen’ zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van de WielerExperience Roosendaal. Meer informatie over de Kaaimannen: www.kaaimannen.nl


Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe clinics, workshops en evenementen, schrijf je in voor de WielerExperience nieuwsbrief! Na inschrijving ontvang je 1x per maand een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes, evenementen en tips & tricks.

Wij zullen jouw gegevens nooit aan derden doorgeven en je kunt je via elke nieuwsbrief ook weer afmelden.

Pin It on Pinterest