Over de WielerExperience

Ben jij een echte wielersportliefhebber? Dan is WielerExperience Roosendaal de perfecte plek voor jou. Onze unieke wielerbaan biedt de ultieme ervaring voor zowel professionele wielrenners als recreanten.

De geschiedenis van WielerExperience Roosendaal

De WielerExperience Roosendaal is een uniek project dat is ontstaan uit de zoektocht naar een nieuwe bestemming voor het voormalige Red Band Sportpark. In 2016 lanceerde de gemeente Roosendaal een wedstrijd om ideeën te verzamelen voor de herbestemming van het park. Er werden vele inzendingen ontvangen, maar het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam als winnaar uit de bus.

De Kaaimannen zijn een enthousiaste groep wielerliefhebbers die al jaren actief zijn in de wielersport. Ze zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van de WielerExperience Roosendaal. Zij hebben veel tijd en energie gestoken in het ontwerp van de baan, de organisatie van de bouw en de planning van de activiteiten.

De WielerExperience Roosendaal biedt een unieke ervaring voor zowel professionele wielrenners als recreanten. De wielerbaan is 1.000 meter lang, 8 meter breed en heeft een oppervlak van asfalt. Hierdoor biedt de baan uitdagende hellingen en een soepel verloop. Er zijn regelmatig trainingen georganiseerd voor gasten die hun vaardigheden willen verbeteren. Bovendien organiseren we clinics, wedstrijden en teambuilding events voor wielerliefhebbers.

Zien we jou binnenkort op een van onze banen?

Onze professionele banen zijn de perfecte plek voor zowel beginners als gevorderden.